Svijet
0

Poletto: Torino nije talijanski glavni grad crnih misa

FENA
Torino nije talijanski glavni grad crnih misa, kazao je torinski nadbiskup kardinal Severino Poletto, osvrćući se na informacije da je u tom gradu vrh ezoteričnog trokuta s Lionom i Pragom, javlja KTA.

Otkad sam na čelu Crkve u Torinu nikada se nisam morao baviti posebnim slučajevima te vrste, istaknuo je kardinal te dodao kako đavao postoji, a da mudrost Crkve, kad je riječ o tim pitanjima "ne treba shvatiti kao prešutno negiranje đavla".

Nije u pitanju postojanje đavla. Zaista vjerujem da ne samo postojanje đavla, nego i da njegovo djelovanje na osobe kako bi ih naveo na zlo, bilo da u glave ljudi stavlja grešne nacrte, pobune protiv Boga, mržnje prema braći, dakle 'razbijanja' društvene stvarnosti i obitelji. Postoje neobjašnjive stvari, postoje stvari koje je veoma teško protumačiti i predočiti, koje su neprotumačive bez sotonskoga nadahnuća o čemu nam je Krist često govorio, istaknuo je kardinal.

Govoreći o djelovanju đavla, kazao je kako treba biti veoma oprezan kad se o tome govori te da ne treba s tim pretjerivati i đavla vidjeti posvuda, upravo zato jer smo pozvani naviještati ljubav Božju, a Bog je jači od Sotone.

Naravno je da to može neke osobe navesti da se osjećaju opsjednutima jer imaju nekakvu smetnju ili psihološku ili psihičku tegobu. Nije dakle ispravno sve odmah pridati sotonskom djelovanju. Potrebno je razlučivanje, ovdje se poziva onoga tko vrši službu egzorciste da bude razuman, da bude osoba koja postupa s velikim oprezom, da moli, da zaziva Boga, ali da se ne žuri u pomišljanju kako je odmah riječ, bez obzira o kakvoj se smetnji radilo, o opsjednutosti ili đavolskom zlostavljanju, upozorio je kardinal Poletto.