Svijet
3

Pokolj u New Yorku: Muzičar ubio trojicu članova iranskog benda pa izvršio samoubistvo

FENA
Jedan muzičar iranskog porijekla ubio je u New Yorku tri osobe, među kojima i braću - članove iranskog rock benda koji su se u SAD doselili prije tri godine, a potom je izvršio samoubistvo, saopćila je policija.

Napad se odigrao u Brooklynu u noći između nedjelje i ponedjeljka, a u pucnjavi je ranjen još jedan 22-godišnji mladić.

Ubijena su bracha Soroush Farazmand (27), njegov brat Arash Farazmand (28) i pjevač indi rock benda"Yellow Dogs" Ali Eksandarian (35).

Njihova tijela pronađena su na posljednjem spratu trospratnice u Brooklynu, gdje su članovi te grupe, formirane 2006. godine u Teheranu, živjeli i vježbali.

Tijelo napadača, kao i automatska puška, pronađeno je na krovu zgrade. Policija ga je identificirala kao Alija Akbara Mohamadija Rafiju (29) iz Quuensa.

Zvaničnik policije u New Yorku Ray Kelly je rekao da se vjeruje da je napadač bio porijeklom iz Irana i da je moguće da je bio član nekog drugog benda, prenijela je agencija AFP.

Članovi "Yellow Dogsa" su se proklamirali kao dance-punk-psihodelični bend, a pjesme su izvodili na engleskom jeziku.

Tri člana benda su prošle godine u intervjuu, objavljenom na YouTubeu, govorili o problemima sa kojima su se suočavali u Iranu, navodeći da su sretni što žive u New Yorku, prenosi Tanjug.

Iran rock muziku smatra protivnom islamu.