Svijet
40

Pohotna učiteljica na sudu: Imala seksualne odnose s dvojicom učenika

Klix.ba
Bivša profesorica srednje škole Murrieta Valley u Californiji optužena je za neprikladnu seksualnu vezu s dvojicom učenika. Shannon Fosgett se na sudu izjasnila da nije kriva.

Na ročištu tokom kojeg se optužena trebala dogovoriti s tužiocima o kazni, rečeno je kako je Fosgett imala odnose s dvojicom maloljetnih učenika.

U optužnici se tereti za oralni seks, spolni odnos te za pokušaj sprečavanja ili odvraćanja svjedoka od davanja iskaza. Također, tereti ju se za uznemiravanje ili zlostavljanje djeteta, doprinošenje delikventnom ponašanju djeteta i opskrbljivanje djeteta alkoholom.

Odnose s učenicima imala je 13 mjeseci, od oktobra 2014. do novembra 2015. godine. Uhapšena je u decembru nakon što su je prijavili drugi učenici.

Jedan od učenika koji je bio u vezi s profesoricom kazao je kako je ona pokazala interes za njega prije godinu dana. Počeli su razmjenjivati poruke nakon škole i uskoro su se počeli viđati. Prvo su imali oralni seks, a vremenom i odnos.

Profesorica je dala otkaz dva dana nakon što je saznala da se vodi istraga, a potom se predala.

Fosgett je i ranije hapšena zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Proglašena je krivom 2014. godine i morala je ići na odvikavanje. Također, određena joj je uvjetna kazna od 36 mjeseci.

Puštena je uz kauciju od 50.000 dolara, a suđenje treba početi u martu. No, učenici nemaju loše mišljenje o ovoj profesorici.

"Čuo sam tračeve, ali ne vjerujem u to. Ona je zaista dobra profesorica kojoj je bilo stalo do znanja i obrazovanja učenika", rekao je jedan od učenika čiji identitet nije objavljen.