Svijet
0

Pogoršano stanje još jednog nastradalog vatrogasca sa Kornata

FENA
Zdravstveno stanje vatrogasaca ozlijeđenih u požaru na Kornatu, Ante Juričeva Mikulina i Frane Lučića, koji se liječe u splitskoj Kliničkoj bolnici, i dalje je teško te su životno ugroženi. Lučiću se zdravstveno stanje pogoršalo sinoć te je priključen na respirator.

Frani Lučiću sinoć se pogoršala funkcija pluća, zbog čega je spojen na respirator i kontrolirano se ventilira uz mjere intezivnog liječenja, te je životno ugrožen, kazao je voditelj Odjela intezivnog liječenja dr. Ante Ujević.

Stanje Ante Juričeva Mikulina nepromijenjeno je u odnosu na protekla 24 sata, pod tretmanom je intenzivnog liječenja i također je životno ugrožen, zaključio je dr. Ujević.

Voditelj Odjela plastične kirurgije splitske bolnice dr. Ivan Utrobičić izvijestio je kako je Juričev Mikulin jutros podvrgnut operativnom zahvatu odstranjivanja nekrotičnog tkiva s lijeve ruke i desne natkoljenice, a ta su područja prekrivena umjetnom kožom koja je jutros stigla iz Zagreba.

Uklonjeno mu je oko 45 posto izgorenog tkiva s cijele tjelesne površine, dakle više od dvije trećine, rekao je.

Ako njegovo stanje to dopusti, danas će tom zahvatu biti podvrgnut i Frane Lučić kojemu je proteklih dana uklonjeno oko četiri petine izgorenog tkiva.