Bolje tretirali pse nego osoblje
0

VIDEO / Pogledajte luksuz u kojem su živjeli Gadafijevi sinovi

Sarajevo-x.com
Moamer Gadafi tokom svoje 42-godišnje vladavine često je isticao kako je njegov dom beduinski šator. Međutim, to nije bio dom njegovim sinovima. Oni su boravili u luksuznim vilama, a jednu od njih koja se nalazi na zapadu Tripolija, posjetila je ekipa CNN-a.

Uz samo obalu u luksuznoj vili, o kakvoj običan narod ni sanjati ne može, živjeli su Gadafijevi sinovi. Svaki njihov hir ispunjavala je posluga, prema kojoj oni nisu imali milosti.

Ekipa CNN-a posjetila je Gadafijevo imanje. Najprije su ušli u apartman u kojem su se vjerovatno organizovale zabave, s obzirom da se nalazi uz samu obalu. Riječ je o veoma modernom i elegantno uređenom stanu sa spektakularnim pogledom na okean. Iako su pobunjenici opljačkali i iznijeli gotovo sve vrijednosti, primijetno je da je stan bio uređen najluksuznijom i najmodernijom opremom.

U stanu su pronađene i kutije pune skupocjenog pića. Flaše su pronašli pobunjenici, nesvjesni da svaka od njih vrijedi nekoliko stotina dolara. Kako izvještava CNN, alkohol nisu odnijeli, jer ne piju tokom Ramazana. U stanu je ostalo nekoliko televizora i druge elektronske opreme. U spavaćoj sobi nedirnut je ostao veliki kružni krevet, dok je u kupatilu savremeni jacuzzi. Ispred kuće se nalazi privatna plaža, bar, mjesto za roštilj i privatna plaža.

U drugoj Gadafijevoj vili koja se nalazi u istom kompleksu ekipa CNN-a snimila je moderno uređene prostorije. U jednoj od soba smješten je i veliki bijeli klavir, a u sklopu vile se nalazi bazen, teretana, parna soba i sauna.

U kući su novinari CNN-a razgovarali sa Shweygom Mullh, dadiljom koja je radila za Hanibala Gadafija. Nju je doslovno spalila Hanibalova supruga Aline.

Njeno tijelo prekriveno je ranama. Iako je prošlo tri mjeseca od stravičnog događaja Mullah i dalje osjeti nesnosne bolove. Ipak, uspjela je mirno ispričati svoju potresnu priču.

Shweyga Mullah ima 30 godina i u Libiju je došla iz Etiopije prije jedne godine. Zaposlila se u kući Gadafijevog sina Hanibala i čuvala njegovog sina i kćerku. Kako je ispričala, Hanibalova supruga je doslovno spalila kipućom vodom, jer je izgubila živce zbog toga što njena djevojčica nije prestajala plakati, a dadilja nije htjela da je istuče.

"Odvela me u kupatilo, Vezala mi je ruke iza leđa i svezala mi je noge. Zalijepila mi je usta, a onda me je počela poljevati kipućom vodom", ispričala je Mullah.

Nažalost, to nije jednom doživjela, već nekoliko puta. Nakon što bi je spalila Aline bi je izbacivala iz kuće i nije joj davala hranu.

"Osoblju bi rekla da će im se isto dogoditi ukoliko mi daju hranu", ispričala je za CNN.

Njen kolega iz Bangladeša, koji je htio ostati anoniman, također je prolazio kroz strašnu tortutru. Ispričao je da su ga stalno tukli i rezali noževima. Kazao je da su se Gadafijevi sinovi bolje odnosili prema psima, nego prema svom osobolju.

"Cijelu godinu sam radila i nisam dobila novac. Potrebno mi je liječenje, a nemam novca, nemam ničega", rekla je Mullah kroz suze.