Avionska nesreća u Libiji
0

Poginuli putnici iz devet zemalja, nema državljana BiH

SRNA
Foto: Press Assoc.
Foto: Press Assoc.
U padu putničkog aviona Airbus 330-200 u Libiji poginulo je više od 100 ljudi, a među njima su bili državljani iz devet zemalja, objavili su zvaničnici.

U nesreći je poginuo 61 državljanin Holandije, a među ostalim žrtvama su građani Libije, Britanije, Njemačke, Finske, Filipina, Francuske, Libije i Južnoafričke Republike.

                Avion se srušio prilikom slijetanja na aerodrom u Tripoli, a u njemu su se nalazila 93 putnika i 11 libijskih članova posade, prenosi BBC.

                Portparol holandskog Ministarstva spoljnih poslova Ad Meijer rekao je da je osmogodišnji holandski dječak koji je preživio nesreću podvrgnut operaciji u Tripoliju zbog višestrukih preloma kostiju.

               Libijska televizija prenijela je izjavu ljekara koji je rekao da dječak ima nekoliko lomova u obje noge i da je na intenzivnoj njezi, ali da mu je stanje stabilno. Pojedini mediji prenose da je riječ o djevojčici, a ne dječaku. 

Holandski list Telegraf objavio je da je dijete putovalo sa roditeljima i 11-godišnjim bratom ili sestrom, ali ovaj izvještaj nije potvrđen.

Kompanija Afriqiyah Airways, koja je vlasnik palog aviona, izrazila je saučešće porodicama i prijateljima žrtava i saopštila da je akcija potrage za preživjelima i nastradalima okončana.
Uzrok nesreće još nije poznat. U nekim izvještajima navodi se da je avion pao veoma blizu piste, eksplodirao i potpuno se raspao.