Potvrđeno
0

Poginuli austrijski političar imao ljubavnika

FENA
Austrija je u šoku. Zamjenik desničarskog političara Joerga Haidera, 27-godišnji Stefan Petzner potvrdio je ono što se neko vrijeme nagađalo. U intervjuu austrijskom radiju rekao je da su on i pokojni Haider bili u 'posebnoj vezi'.

Izjavio je da je prema Haideru, kojeg je upoznao prije pet godina, osjećao 'magnetsku privlačnost'.

"Imali smo odnos koji je nadilazio prijateljstvo. Mene i Jorga povezivalo je nešto posebno. On je bio muškarac mog života", priznao je Petzner u intervjuu za jutarnju emisiju Austrijskog radija.

Iz Saveza za budućnost Austrije, čije je vodstvo nakon Haiderove pogibije preuzeo mladi Petzner, pokušavaju svim silama umanjiti političku štetu nanesenu stranci nakon ovog priznanja. Otkazali su sve intervjue koje je Petzner trebao dati. No emitiranje spornog intervjua nisu uspjeli spriječiti.

Petzner kaže da je Haiderova udovica znala za njihovu vezu.

"Bila je ljubomorna što Jorg provodi više vremena sa mnom nego s njom", kaže Petnzer.

Posljednju večer života Haider je također proveo sa svojim zamjenikom na zabavi u noćnom klubu u Karntenu. Očevici kažu da je iz noćnog kluba Haider izjurio nakon žestoke svađe s mlađahnim Petznerom. Nekoliko minuta nakon toga, Haider je zbog prevelike brzine i alkohola u krvi izgubio nadzor nad vozilom, sletio s ceste i poginuo.

Nagađanja o Haiderovoj sklonosti muškarcima pokrenuta su nakon objave fotografija na kojima se vođa austrijske desnice zabavlja s mladićima u gay baru. Kako piše The Independent, sumnje u Haiderovu heteroseksualnost stare su gotovo deset godina. No vođa desnice, otac dvoje djece, u javnosti je njegovao sliku uzornog obiteljskog čovjeka.