Prevrnuo se autobus
0

Poginula 23 navijača fudbalskog kluba iz Angole

SRNA
Najmanje 23 navijača fudbalskog kluba "Kabuscorp" iz Angole su poginula, a 29 je povrijeđeno kada se autobus prevrnuo prilikom povratka u Luandu nakon utakmice, javila je danas državna novinska agencija "Angop".

Agencija navodi da se nesreća desila u provinciji Kwanza Sul nakon što su navijači posmatrali utakmicu svog tima u Libolu udaljenom oko 600 kilometara jugoistočno od Luande.

"Veoma sam tužan zbog nesreće, koja se desila na veoma opasnom mjestu. Vozač je bio mlad i vjerovatno se kretao velikom brzinom", rekao je predsjednik kluba "Kabuscorp" Bento Kangamba.

Prema njegovim riječima, tijela poginulih prebačena su u Luandu a povrijeđeni su prevezeni u bolnice u provinciji Kwanza Norte.

U Angoli je broj poginulih u saobraćajnim nesrećama među najvišim u svijetu.

Prema policijskim podacima, tokom 2010. godine 3.080 osoba poginulo je u saobraćajnim nesrećama, koje su, poslije malarije, najveći uzrok smrti u ovoj državi na jugozapadu Afrike.

"Kabuscorp" je privukao međunarodnu pažnju u januaru kada je ugovor za ovaj klub potpisao nekadašnja brazilska fudbalska zvijezda Rivaldo.