Svijet
0

Podžić na sastanku sjeveroatlantskog partnerskog Vojnog komiteta

FENA
Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Sifet Podžić će na poziv predsjedavajućeg Vojnog komiteta NATO-a generala Ray Henaulta učestvovati na radnom sastanku EAPMC/CS (Euro-Atlantic Partnership Military Committee /Chief of Staff ) od 9. do 10. maja u Glavnom štabu NATO-a u Briselu.

Tokom sastanka predviđeno je obraćanje načelnika ZŠOS BiH generalpukovnika Sifeta Podžića u kojem će istaći najvažnije oblasti buduće vojne saradnje Bosne i Hercegovine i NATO-a i realizovane korake u toku aktivne participacije BiH u NATO-ovom programu "Partnerstvo za mir".

Planiran je i susret predsjedavajućeg Vojnog komiteta NATO-a generala Ray Henaulta i načelnika ZŠOS BiH generalpukovnika Sifeta Podžića na kojem bi se razgovaralo o budućoj participaciji OSBiH u mirovnim operacijama.

Ovo je prvo učešće predstavnika OSBiH na radnom sastanku EAPMC/CS od prijema BiH u NATO-ov program Partnerstvo za mir, što predstavlja veliki značaj za OSBiH i za državu BiH, navode iz Ministarstva odbrane BiH.