Svijet
0

Podgorica: Oslobođeni navijači iz Srbije

FENA
Iz podgoričkog zatvora oslobođeno je 39 osoba, uglavnom državljana Srbije, koji su u pritvoru bili od 19. jula zbog sumnje da su počinili kazneno djelo "nasilničkog ponašanja u skupini".

Oni su prošle nedelje uhapšenii u mjestu Jaz kod Budve zbog kamenovanja autobusa s navijačima splitskog Hajduka.

Sutkinja Osnovnog suda u Kotoru Biljana Uskoković uvažila je žalbu odvjetnika na rješenje o određivanju pritvora i provedbi istrage, prenijeli su u četvrtak podgorički mediji.

Mladići, u dobi između 18 i 25 godina, navode da su u Crnu Goru došli na ljetovanje nekoliko dana uoči nogometne utakmice Budućnosti i Hajduka.

Odluka o puštanju na slobodu 39 osoba iz zatvora u Spužu kod Podgorice pokušaj je skrivanja propusta i nehumanog postupanja predstavnika nadležnih tijela, ocijenile su političke stranke iz prosrpskog bloka u Crnoj Gori.

Te stranke ukazale SU na propuste u identifikaciji uhićenih, na brutalnost policije i vrijeđanje nacionalnih osjećaja tih mladića.

Prosrpske stranke najavile su da će u parlamentu zahtijevati istragu i objašnjenje policije i tužiteljstva o tom slučaju.

Srbijansko ministarstvo vanjskih poslova u srijedu je diplomatskom notom zatražilo objašnjenje vlasti u Podgorici o uhićenju skupine srbijanskih državljana.