Rim
0

Počeo 11. katoličko-muslimanski kolokvij

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U organizaciji Papinskoga vijeća za međureligijski dijalog i međunarodne dobrotvorne organizacije "World Islamic Call Society" sa sjedište u Tripoliju, u Rimu je 15. decembra počeo 11. katoličko-muslimanski kolokvij.

Ta inicijativa slijedi nakon drugih susreta održanih na raznim mjestima 1976. godine, a od 1989. oni se održavaju redovito. Tema ovoga susreta, koji će trajati do 17. decembra, usredotočena je na "Odgovornosti religijskih vođâ, posebno u krizno vrijeme".

U sklopu kolokvija bit će održano pet skupova, koji će biti posvećeni predstavljanju s katoličke i s muslimanske strane i boljem upoznavanju tri teme za razmatranje, a to su "Religijska odgovornost", "Kulturne i društvene odgovornosti" i "Vrijeme krize na putu međureligijskoga dijaloga".

Pod predsjedanjem kardinala Jean-Louisa Taurana, predsjednika Papinskoga vijeća za međureligijski dijalog, i Mohameda Ahmeda Sherifa, glavnoga tajnika spomenute dobrotvorne muslimanske organizacije, na skupu će sudjelovati 12 katoličkih stručnjaka, među kojima će biti dr. Mato Zovkić, vikar Vrhbosanske nadbiskupije za odnose s drugim vjerskim zajednicama, i dvanaest muslimana iz raznih zemalja.

Kolokvij će završiti u srijedu, 17. decembra, kada će sudionike primiti u audijenciju Sveti otac.