Svijet
0

Pobunjenici preuzeli odgovornost za napad u Damasku

FENA
Meta jutrošnjeg napada na zgradu Generalštaba sirijske vojske, koji su oko osam sati po lokalnom vremenu izvele jedinice Slobodne vojske Sirije, bio je sastanak na kojem je učestvovao sam vrh sirijske vojske, izjavio je komandant odreda Poslanikovi unuci pri pobunjeničkoj vojsci Ebunur.

„Ovaj napad je osveta za poginule Sirijce u operacijama sirijske vojske. Planiran je mjesec dana. Naš cilj je ubiti predsjednika Bašara el-Asada i mi ćemo i dalje planirati napade. Sirijska režimska televizija je objavila da su u napadu ranjene tri osobe, a ja sam uvjeren da je bilo mnogo poginulih i ranjenih“, rekao je Ebunur.

On tvrdi da je zgrada u potpunosti devastirana, a da se u njoj nalazilo najmanje 150 ljudi u momentu eksplozije.

Dopisnik agencije Anadolija iz Damaska je javio da su očevici ovog napada potvrdili da su se, nakon snažne eksplozije, čule još tri manje eksplozije.

U eksploziji u blizini zgrade Generalštaba sirijske vojske na Trgu Emeviye u glavnom gradu Damasku povrijeđene su tri osobe.

Sirijska televizija je objavila da su u napadu Slobodne vojske Sirije detonacijom polomljena stakla na zgradi hotela Dama Rose u kojem se nalaze i posmatrači Ujedinjenih naroda (UN), ali niko od posmatrača nije povrijeđen.