Svijet
0

Ploča s imenom ambasadora BiH postavljena u "Aleji prijateljstva naroda"

FENA
Moskva
Moskva
Ploča s imenom ambasadora BiH u Ruskoj Federaciji Envera Halilovića postavljena je u novi arhitektonski kompleks "Aleja prijateljstva naroda“ koji je 8. septembra svečano otkriven u Moskvi.

U Aleji su postavljene mermerne ploče sa imenima istaknutih političkih i društveno priznatih ličnosti Ruske Federacije, nekolicine živih predsjednika savremenih država svijeta i nekoliko sadašnjih ambasadora u Ruskoj Federaciji, saopćeno je u četvrtak iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Prilikom otkrivanja ovog kompleksa, uz prisustvo velikog broja javnih i političkih ličnosti Rusije i diplomatskog kora u Moskvi, istaknuto je da se otkrivaju ploče s uklesanim imenima onih ličnosti savremenog svijeta koji su svojim dosadašnjim političkim, društvenim, kulturnim i naučnim radom, kao i zalaganjima u svijetu dali značajan lični doprinos učvršćenju mira i međunarodne sigurnosti, razvoju prijateljstva i saradnje, obnovi i jačanju dobročinstva i tolerancije među ljudima, narodima i državama savremenog svijeta.