Svijet
0

Pistorius se pijan sukobio s gostom elitnog noćnog kluba

Totalsport
Oscar Pistorius dolazi u sudnicu (Foto: AFP)
Oscar Pistorius dolazi u sudnicu (Foto: AFP)
Prema pisanju južnoafričkih medija paraolimpijska atletska zvijezda Oscar Pistorius, kojem se sudi za ubistvo djevojke Reeve Steenkamp, posjetio je proteklog vikenda noćni klub u kojem je bio sudionik incidenta.

Pistorius se, navode tamošnji mediji, sukobio u VIP prostoriji luksuznog noćnog kluba u Johannesburgu s jednim od gostiju, koji ga je verbalno napao vezano na aktualno suđenje za ubistvo. Pistorius je, nakon što molba da ga ostavi na miru nije upalila, burno reagovao, zbog čega su se aktivirali izbacivači koji su obojicu udaljili iz noćnog kluba.

Dan nakon incidenta njegova glasnogovornica je rekla da mu je žao što je izlaskom u javnost privukao negativnu pažnju na sebe, a nedugo se nakon toga oglasio i sam "Blade Runner", koji je na svom Twitter profilu citirao tekst iz Biblije.

Konačna odluka vezana za suđenje trebala bi biti donesena 7. i 8. augusta, a Južnoafrikancu prijeti i doživotni zatvor. Podsjetimo, Pistorius je na Valentinovo prošle godine usmrtio svoju djevojku s četiri hica kroz vrata kupaonice svog stana. Njegova odbrana temelji se na tvrdnji da je mislio da se iza vrata nalazi provalnik, dok tužilaštvo vjeruje da ju je ubio s namjerom nakon žestoke svađe.