Svijet
0

Pisma Majke Tereze šokirala i inspirisala

Sarajevo-x.com
Objavljena pisma koja je pisala Majka Tereza otkrila su da je ona tokom svog života sumnjala u Boga. Iako su razmišljanja Majke Tereze iznenadila ljude širom svijeta, sestre iz družbe Sestara misionarki ljubavi koju je osnovala Majka Tereza, ova pisma su inspirisala.

"Sestre su bile inspirisane, a ja sam bila iznenađena njenom žeđi za Bogom. Sada znam da je patila, a opet je svima pružala nadu i radost. To se postiže samo apsolutnom predanošću Bogu“, kazala je za Reuters sestra Nirmala.

Sestra Nirmala sastala se sa Majkom Terezom šest mjeseci prije nego je ona umrla, 5. septembra 1997. godine.

Kolekcija pisama koje je Majka Tereza pisala tokom 66 godina objedinjena su pod nazivom "Mother Teresa: Come Be My Light“, a objavljena su danas.

Godine 1956. Majka Tereza koja je svoj život posvetila pomaganju siromašnima napisala je: "Tako duboka požuda za Bogom i opet odbijanje, praznina, nema vjere, nema ljubavi, nema revnosti“.

"Nakon što su pisma objavljena, razgovarala sam sa sestrama. One su shvatile i vidjele dubinu u njima jer iako je Majka Tereza imala sumnje, ipak je ustrajala na Božijem putu. Njena pisma su nas inspirisala da i dalje radimo dobra djela“, dodala je sestra Nirmala.