Objavljene posljednje riječi
0

Piloti Air Francea: "Do vraga! Past ćemo! To ne može biti istina"

Sarajevo-x.com
Prvi put nakon nesreće 2009. godine, objavljene su poslednje riječi pilota i posade aviona koji se srušio u Atlantski okean.

Poslednji panični dijalog zabilježio je snimač glasa u kokpitu aviona koji se srušio zbog tropske oluje u koju je zapao u junu 2009. na liniji Paris - Rio de Janeiro.

"Dovraga! Past ćemo! To ne može biti istina", riječi su jednog od kopilota, prenosi Telegraph.

Sve do sada razgovor između Davida Roberta, Pierre-Cedric Bonina i Marca Duboisa nisu bile objavljene kako se ne bi uznemiravali članovi porodica nastradalih u nesreći. Ovo je najgora tragedija u dugogodišnjem radu ove kompanije, navode iz Air Franca.

"Šta da radimo? Šta da radimo? Nemam kontrolu nad avionom!", dijelovi su paničnog razgovora posade, za koju se vjeruje da je bila zbunjena stalnim mijenjanjem podataka na monitorima.

Poslednje riječi pilota objavio je veteran instruktor letenja Jean-Pierre Otelli, koji je i pokrenuo pitanje odgovornosti Air France za ovu nesreću. Sudije su već naložile avio kompaniji da isplati oko 120.000 funti porodicama poginulim, a sa novim dokazima, Air France čeka i tužba za ubistva.