Ostavio pismo sinu
0

Pedofil tvrdio da je Madeleine McCann oteta po nalogu

Sarajevo-x.com
Madeleine McCann
Madeleine McCann
Raymond Hewlett, muškarac koji je bio osumnjičen u slučaju otmice britanske djevojčice Madeleine McCann, navodno je svome sinu Wayneu Hewlettu napisao pismo na samrtničkoj postelji u kojem tvrdi da su djevojčicu po nalogu oteli Romi, tvrdi britanski magazin "The Sun".

U pismu Hewlett tvrdi da su Madeleine oteli Romi po nalogu za bogate parove koji ne mogu usvojiti djete ili imati svoje.

"Nisam očekivao pismo i ostao sam šokiran njegovim sadržajem", rekao je Wayne iz Teleforda u Shropshireu u Velikoj Britaniji. "U pismu moj otac kaže da ne bi želio otići u grob, a da mi mislimo da je uradio tako užasnu stvar. Rekao je da nije imao ništa sa nestankom male Maddie, ali je znao ko je kriv za to".

"Moj otac je imao prijatelja Roma iz Portugala, koji je za vrijeme jedne pijanke odao da je neka banda po nalogu ukrala Maddie. Rekao je da je ta banda specijalizirana za krađu djece za bogataše koji ne mogu imati porodicu, a država im ne omogućava da usvoje dijete. Tata je rekao da nije imao ništa s krađom djece. Naglasio je da su u pitanju velike sume novca".

Hewlett, osuđivani pedofil, umro je od raka grla u aprilu u 62. godini života. Odbio je da razgovara sa detektivima u vezi Madeleininog nestanka iz apartmana njene porodice u mjesto Praia de Luz u Portugalu u maju 2007. godine.

Nekoliko dana prije nego što je nestala, nekoliko muškaraca je viđeno kako fotografiraju djecu na plaži. Izvor blizak detektivima rekao je da se Hewlettovo priznanje slaže sa prvom teorijom policije.