Sumnja se da ju je prodao
0

Pedofil osumnjičen za otmicu Maddie u bijegu

Sarajevo-x.com
Foto: PA
Foto: PA
Osuđivani pedofil Raymond Hewlett, odgovoran za više seksualnih napada u posljednjih 40 godina, obuhvaćen je istragom britanske policije u vezi slučaja nestanka trogodišnje Madeleine McCann.

Vjeruje se da je ovaj nekadašnji vojnik živio blizu portugalskog odmarališta Praia de Luz, gdje je djevojčica nestala u aprilu 2007. godine, stoji u izvještaju policije.

Ovaj 64-godišnjak ima debeo dosije kad su u pitanju seksualni napadi na mlade djevojke, a traži ga policija u Irskoj i Britaniji, piše Telegraph. Od Madeleinenog nestanka je u bijegu.

Nove informacije pristigle su na drugu godišnjicu misterioznog nestanka malene Britanke, a njeni roditelji Kate i Gerry nikada nisu prestali da se nadaju i da istražuju ovaj slučaj.

Novi materijal obuhvata kompjuterski načinjen snimak koji prikazuje kako bi Maddie danas mogla izgledati, a drugi je slika osumnjičenog koji je viđen u blizini vikendice porodice McCann.

Hewlett je nekoliko puta ležao u zatvoru, a policija ga smatra "opasnim za djecu". Tražen je i za jedno krivično djelo otprije 30 godina. Ne zna se da li ga ispitivala portugalska policija, ali su i oni obaviješteni o tome kako bi ovaj muškarac mogao biti upleten u nestanak djevojčice.

Policija je alarmirana nakon što su ga u Portugalu sreli Alan i Cindy Thompson, par koji je tu bio na odmoru.

"Pozdravio nas je, ali nije govorio o svojoj groznoj prošlosti. Prestravilo nas je kad smo otkrili istinu", ispričala je Cindy. U razgovoru sa Hewlettom priznao je da su "neki cigani" nudili da kupe njegovu kćerku.

"Tada nismo mnogo razmišljali o tome, znajući na koji način Ray i njegova porodica žive. Neko bi mogao i pomisliti da je došao u iskušenje da proda jedno od svoje šestero djece", komentarisao je Alan i dodao da je Hewlett spomenuo neki "poslovni put" u Maroko, zemlju u kojoj je Maddie navodno viđena nekoliko puta nakon nestanka.