Svijet
0

Pedofil dobio posao u obdaništu

Sarajevo-x.com
Osuđeni pedofil A. B. iz Njemačke, osuđen je na društveno korisni rad zbog drugih prijestupa. Mjesto na kojem je izdržavao svoju kaznu bilo je obdanište u njemačkom Melleu, u blizini Osnabrueckea. Pedofil je sada osumnjičen da je zlostavljao dvoje djece u tom obdaništu i sljedeće sedmice će mu započeti suđenje.

Osuđeni pedofil A. B. zbog nekih drugih prijestupa kažnjen je na društvenokorisni rad, a mjesto izdržavanja kazne bilo je obdanište St. Petri u Melleu koji se nalazi u blizini Osnabruecka. Do ovog propusta je, prema riječima tužitelja iz Osnabruecke Alexadera Retemeyer došlo jer sudski službenik koji je određivao mjesto izdržavanja društvenokorisnog rada, nije uočio da je A. B. osuđeni pedofil.

A. B. je osuđeni na 720 sati društvenokorisnog rada jer je ilegalno radio i uporedo primao socijalnu pomoć. "Kolega nije vidio da je A. B. osuđeni seksualni prijestupnik i zato mu je i dozvolila da svoje sate društvenokorisnog rada odradi u obdaništu. On jednostavno nije pročitao njegov dosje“, objasnio je Retemeyer, a prenosi Reuters.

A. B. je osuđen 1988. godine.