Svijet
0

Pariz: U neredima povrijeđeno devet osoba

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
U neredima u dva pariska predgrađa, koji su u nedjelju uvečer izbili nakon što su dva maloljetnika na motociklu poginula u sudaru s policijskim vozilom, povrijeđeno je osam policajaca i jedan vatrogasac, saopćile su lokalne vlasti.

Deseci mladića napali su dvije policijske stanice, u predgrađima Villiers-le-Bel i Arnouville, poslije pogibije dječaka uzrasta 15 i 16 godina, izvijestila je televizija France 2.

Stanica u Villiers-le-Belu, dijelu grada u kojem se dogodila nesreća, zasuta je molotovljevim koktelima i zapaljena, prenijele su agencije.

Učesnici nereda zapalili su dvadesetak vozila, nekoliko garaža i prodavnica te kontejnere za smeće. Policija je privela sedam osoba.

Nemiri su izbili nakon što su dva dječaka, nekoliko sati ranije, udarila motociklom u policijsko vozilo koje je bilo u uobičajenoj patroli i poginula na mjestu, saopćila je policija i dodala da mladići nisu nosili kacige.

Najgori neredi u Francuskoj u posljednjih 40 godina izbili su u novembru 2005. u predgrađu Clichy-sous-Bois kada su dva mladića, bježeći od policije, poginula od strujnog udara.