Svijet
22

Pariz: Radnik Disneylanda pronađen mrtav u ukletoj kući

Klix.ba
Četrdesetpetogodišnji radnik Disneylanda pronađen je mrtav u ukletoj kući u ovom zabavnom parku.

Riječ je o tehničaru, a sumnja se da ga je stresla struja od čega je preminuo u Phantom Manoru. Nesreća se dogodila između 8 i 9 sati u subotu ujutro, kratko prije otvorenja parka. Pretpostavlja se da je radio na rasvjeti u ukletoj kući koja je odmah nakon što su pronašli tijelo zatvorena.

Ukleta kuća popularno je mjesto za sve posjetioce ovo zabavnog parka jer ih u njoj dočekaju zombiji, duh psa i skelet mladenke od kojih im se naježi i kosa na glavi.

Glasnogovornik tužilaštava u Meauxu kazao je kako je preliminarna istraga pokazala da je riječ o nesretnom slučaju i da je radnik najvjerovatnije doživio strujni udar. Naređena je obdukcija, dok eksperti za električnu energiju pomažu policajcima u istrazi.

Radnik je iz Noisy-le-Granda na istoku Pariza, a u Disneylandu radi od 2002. godine. Identitet nije otkriven, ali je rečeno da je otac. Radnici su kazali kako je bio veoma popularan jer je uvijek imao osmijeh na licu. Svi su pogođeni ovom tragičnom viješću.

Park je otvoren, ali će ukleta kuća biti zatvorena do srijede. Disnelaynd u Parizu je u 2014. godini posjetilo 14,2 miliona ljudi.