Svijet
1

Pariz: Policija traga za napadačem koji je teško ranio novinara, još uvijek nije identificiran

Klix.ba
Fotografija osumnjičenog muškarca
Fotografija osumnjičenog muškarca
Francuska policija nastavlja potragu za muškarcem koji je u ponedjeljak vatrenim oružjem pucao na banku te ranio fotografa i novinara u sjedištu lista Liberation, nakon čega je ukrao automobil i pobjegao.

Policija pretražuje cijeli grad, a uspostavljeno je i policijsko osiguranje sjedišta različitih medija, kao i u ulici Champs-Elysees te na ulazima u podzemnu željeznicu. Zasad neidentificirani napadač se povezuje s incidentom koji se dogodio u petak, kada je nepoznati naoružani muškarac prijetio osoblju pariske TV kuće.

Inspektori još uvijek nisu identificirali napadača, ali su dobili nekoliko stotina poziva građana koji će pomoći da bude pronađen.

"Moramo provjeriti sve informacije, kako bismo napredovali u istrazi. Analiziramo i snimke muškarca kojeg su snimile sigurnosne kamere, kao i druge tragove", rekao je neimenovani policijski izvor. Policija je pronašla i uzorke DNK napadača na automobilu koji je ukrao.

Nepoznati muškarac je pucao iz sačmarice oko 19:15 sati u ponedjeljak. Vjeruje se da je Evropljanin u dobi između 35 i 45 godina. Novinar kojeg je ranio još uvijek je u kritičnom stanju.