Francuska
0

Pariška policija uhapsila osumnjičenog za bombaški napad

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Policija je tokom noći uhapsila osumnjičenog u vezi sa smrtonosnim paketom bombom u uredu advokatske firme u Parizu, saopćili su u petak policijski zvaničnici. Vlasti su također odbacile terorizam kao uzrok napada, saopćili su zvaničnici.

Sekretarica u uredu otvorila je paket nakon što ga je dostavljač uručio advokatskom uredu u četvrtak, a dvije eksplozivne naprave kućne izrade su eksplodirale, ubivši nju i teško ranivši advokata, javio je AP.

Sudska policija uhapsila je osumnjičenog u domu njegove majke u kojem je živio, saopćila su dva policajaca koja su tražila da ostanu anonimni jer je istraga u toku.

Osumnjičeni, za koga se tvrdi da je 45-godišnji arhitekt, navodno je uznemiravao advokata u firmi prije dvije godine, saopćili su zvaničnici.

Tužilac Jean-Claude Marin izjavio je kako izgleda da je paket bio adresiran na advokatsku firmu, koja se bavi građanskim i trgovačkim sporovima.

Ured je smješten u zgradi u kojoj se također nalazi još jedna advokatska firma čiji je suosnivač bio francuski predsjednik Nicolas Sarkozy i fondacija za istraživanje holokausta, iako zvaničnici tvrde klako izgleda da oni nisu bili mete napada.

Nakon hapšenja u petak vlasti su nastavile potragu za ženom koja je uručila paket, saopćili su zvaničnici. Policijski istražitelji ispitivali su osumnjičenog u petak.