Svijet
0

Papa primio hodočasnike iz Regensburga

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Papa Benedikt XVI primio je danas u Apostolskoj palači u Castel Gandolfu, gdje se nalazi od sredine prošloga tjedna, skupinu hodočasnika iz njemačkoga grada Regensburga, javlja KTA.

U svojem obraćanju Papa se prisjetio dana kada je u "Staroj kapeli" u Regensburgu blagoslovio orgulje "Benedikt-Orgel" istaknuvši kako mu je u neizbrisivom sjećanju ostao svečani koncert zbora koji je održan tom prigodom.

Sretan sam što te orgulje nastavljaju svirati i pomažu tako ljudima da dokuče nešto od svjetla naše vjere - svjetla koji je je Duh Sveti zapalio. Time te orgulje vrše jednu evangelizacijsku zadaću, naviještaju evanđelje na svoj način, istaknuo je Papa.

Mi vam ne možemo ovdje ponuditi ni orgulja ni zbora, ali imamo ljepotu ovoga dvorca i ljepotu juga koja se prostire posvuda. Premda sunce sada možda malo i prejako grije, to je ipak svjetlo Juga, koje je poput neke male svečanosti koja će za sve vas biti lijepa uspomena koju ćete ponijeti svojim donovima, rekao je Papa u svom obraćanju hodočasnicima iz Regensburga zahvalivši im na kraju na njihovim darovima i poželjevši im ugodan boravak u Rimu.