Svijet
0

Papa Benedikt XVI danas služi Sv. misu za Ivana Pavla II

FENA
U povodu treće obljetnice smrti pape Wojtyłe danas će papa Benedikt XVI predvoditi svetu misu zadušnicu za svojega prethodnika na Trgu svetoga Petra dok će navečer u Vatikanskoj kripti biti molitveno bdijenje mladih koje će predvoditi kardinal Camillo Ruini, Papin vikar za grad Rim, javlja KTA.

Prošle su tri godine od preminuća nezaboravnoga pape Poljaka, koji se vratio u Očev dom u trenutku kad je Crkva već slavila svetkovinu Božanskoga milosrđa koju je ustanovio upravo Ivan Pavao II, a čija je velika štovateljica bila sestra Faustina Kowalska koja je obilježila cijeli pontifikat Karola Wojtyłe.

Uskrsli Isus objavio se, naime, maloj poljskoj redovnici Faustini Kowalskoj, te zatražio od nje da dade naslikati Njegov lik s dvije zrake koje izlaze iz njegova srca, a uz to natpis "Uzdam se u Te, Isuse!". Taj je simbol pratio život Karola Wojtyłe, a 70 godina poslije, upravo zahvaljujući tom Papi, sinu Poljske, postao je pobožnost opće Crkve.

Ta se utješna poruka obraća poglavito onima koji su, pogođeni posebno teškom kušnjom, ili pritisnuti teretom grijeha, izgubili svako pouzdanje u život, te su se pokušali prepustiti očaju. Njima se pokazuje nježno Kristovo lice, i do njih dolaze zrake koje izlaze iz Njegova srca i prosvjetljuju, utopljuju, pokazuju put i ulijevaju nadu, rekao je Ivan Pavao II.

Tridesetoga travnja 2000. godine, Ivan Pavao II proglasio je svetom, njemu tako dragu, sestru Faustinu, te ustanovio, na Drugu vazmenu nedjelju, Nedjelju Božanskoga milosrđa.

I u posljednjoj poruci, pročitanoj na Trgu svetoga Petra nakon njegova preminuća, Ivan Pavao II. je cijeli svijet povjerio Božanskome milosrđu.