Vlasnik nađen mrtav
0

Panika u Ohiou: Egzotične životinje pobjegle sa farme

Sarajevo-x.com
Zvaničnici u državi Ohio su zatvorili škole u istočnom dijelu te države pošto je u toku velika potraga za odbjeglim divljim životinjama sa farme u Zanesvilleu. Među odbjeglim životinjama su lavovi, medvjedi, tigrovi i majmuni, a vlasnik farme je pronađen mrtav.

"Ove životinje su prijetnja javnom miru, imamo stotine policajaca koji tragaju za ovim životinjama. Ovo je na vrhu prioriteta i škole neće biti otvorene dok se ne pronađe i posljednja životinja", izjavio je Matt Lutz, šerif okruga Muskingum, prenosi Fox News.

U obližnjem okrugu Licking, šerif Randy Thorp rekao je da je angažovao specijalce koji će imati dvoglede za noćno posmatranje i oružje. Throp je procijenio da je ukupno 48 opasnih životinja na slobodi. Već u utorak ustrijelili su 20 odbjeglih životinja. Vlasti četiri okruga zamolili su građane da ostanu u svojim kućama dok se ne otkloni opasnost. Među životinjama, koje su još uvijek na slobodi, su tigrovi i medvjedi.

Podsjetimo, životinje su pobjegle sa farme Zanesville u utorak, a vlasnik farme Terry Thompson pronađen je mrtav. Policija još nije otkrila uzrok Thompsonove smrti.