Svijet
0

Panika na pisti u Montrealu: Avion se zapalio čim je sletio

Klix.ba
Oko 250 putnika doletjelo je iz Casablance u Montreal gdje su na aerodromu bili prisiljeni panično pobjeći iz aviona koji je nasred piste planuo.

Na međunarodnom aerodromu u Montrealu odmah nakon slijetanja zapalio se avion marokanske kompanije Royal Air Maroc, zbog čega je među putnicima nastala panika.

Dok se požar razbukatavao, posada je otvorila izlaze za nuždu, a oko 250 putnika pojurilo je prema toboganu na napuhivanje, preko kojega su jedan po jedan izlazili na sigurno. U metežu je nekoliko ljudi povrijeđeno, uglavnom zbog udisanja dima.

Boeing 767 doletio je iz marokanskog grada Casablance, a požar je izbio tokom priprema za iskrcavanje.

Na aerodromu kažu da se pregrijao remen na točkovima preko kojih ide pokretna traka za ukrcavanje i iskrcavanje prtljaga te da je to uzrok požara, piše ABC News. Iako je nastala panika, a bilo je i povrijeđenih, glasnogovornik aerodroma Francois Asselin tvrdi da je evakuacija zapravo bila organizovana kao mjera predostrožnosti.

Incident se dogodio u ponedjeljak, ali snimka evakuacije osvanula je tek sada. Požar je ugašen, ali nema podataka kolika je materijalna šteta.