Izbori u SAD-u
0

Palin prihvatila potpredsjedničku nominaciju Republikanske stranke

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Republikanska kandidatkinja za potpredsjednika Sjedinjenih Država Sarah Palin održala je govor na republikanskoj nacionalnoj konvenciji u kojem je prihvatila kandidaturu.

Palin je rekla u srijedu uvečer republikanskim delegatima u St. Paulu, u saveznoj državi Minesota, da demokrati potcjenjuju njezino dosadašnje političko iskustvo.

Također je kazala da je biti gradonačelnik grada isto što i biti aktivist lokalne zajednice, što je bila aluzija na Baracka Obamu i njegov posao u Chicagu, s tom razlikom, nastavila je, što gradonačelnik ima stvarne obveze.

Palin je dodala da će otići u Washington i služiti građanima SAD-a, a da neće tražiti odobrenje medija i vašingtonske elite. Pohvalila je Johna McCaina kao najbolji izbor za vrhovnog zapovjednika oružanih snaga.

Guvernerka Aljaska prva je žena republikanski dopredsjednički kandidat. Njezini kritičari tvrde da je na guvernerskom položaju provela nepune dvije godine, da je relativno nepoznata i neiskusna.

U drugim govorima na konvenciji bivši suparnici Johna McCaina u nadmetanju za predsjedničku nominaciju pohvalili su McCainovo čelništvo, branili Palin i kritizirali demokratskog predsjedničkog kandidata Baracka Obamu kao neiskusnoga.

Bivši gradonačelnik New Yorka Rudolph Giuliani izjavio je da Palin ima više iskustva na izvršnim dužnostima nego Barack Obama i njegov dopredsjednički kandidat Joe Biden zajedno. Dodao je da Obama nikada ni u čemu nije bio predvodnik.

Bivši guverner Masačusetsa Mitt Romney ustvrdio je da, za razliku od Baracka Obame, uviđa kako je radikalni islam zao te da će ga McCain poraziti.

Bivši guverner Arkanazasa Mike Huckabee izjavio je da je John McCain najspremniji, najiskusniji i najprovjereniji predsjednički kandidat.

John McCain će u četvrtak, posljednjeg dana konvencije u St. Paulu, prenosi VoA, prihvatiti predsjedničku nominaciju Republikanske stranke.