Noću čistila kuću
0

Palestinku otac 10 godina držao zaključanu u kupatilu

Sarajevo-x.com
Baraa Melhem
Baraa Melhem
Palestinka Baraa Melhem (21) iz Qalqiya rekla je policiji da je posljednjih deset godina bila zatvorena u kući u kupatilu, a da ju je otac puštao samo noću kada bi trebala počistiti kuću. Policija je djevojku spasila kućnog pritvora, nakon što su dobili anonimnu dojavu da ju je otac zatvorio u kupatilo.

Melhem je rekla da joj je otac uvijek govorio da su ljudi čudovišta i da je zato zatvara. Njen otac, koji ima izraelsko državljanstvo, uhapšen je i predat izraelskim vlastima, a njegovo pojavljivanje na sudu se očekuje u srijedu.

Melhem je za Glas Palestine rekla da ju je otac zatvorio kada je imala 11 godina i da joj nije dozvoljavao da ide u školu niti da viđa svoju majku od koje se on razveo.

Socijalna radnica kojoj je predat slučaj, Hala Shreim, rekla je da je Melhem otac tukao metalnim žicama i da joj je davao samo jednu deku da se pokriva.

"Kupatilo je bilo veoma malo, dimenzija metar sa metar i po", rekla je Shreim, prenosi Huffington Post. Dodala je da je djevojku otac često ohrabrivao da se ubije.

Mlada Palestinka je rekla da joj je otac brijao kosu i obrve i dozvoljavao joj da se kupa jednom mjesečno, a bila bi puštena od jedan do četri ujutru da počisti kuću. Njena jedina utjeha bio je radio zbog kojeg je osjećala povezanost sa svijetom. Prema izještaju koji je izdala palestinska policija, njen otac je priznao da ju je zatvorio i da ju je hranio samo hljebom.