Jerusalem
0

Palestinac glumio Jevreja da bi spavao sa Izraelkom

SRNA
Palestinac Sabar Kašur iz istočnog Jerusalema osuđen je danas na 18 mjeseci zatvora zbog "silovanja na prevaru", jer se predstavio da je Jevrej kako bi naveo Izraelku da vodi ljubav s njim.

Njegov advokat Adnan Aladin najavio je da će uložiti žalbu na presudu, koja je, prema njegovoj procjeni, oštra i neproporcionalna.

Kašur, kojem je naređeno da plati 2.500 dolara odštete, imao je seksualne odnose sa Izraelkom, koja ga je tužila nakon što je otkrila da on nije Jevrej kao što je on ranije govorio.

On je prvobitno bio optužen za silovanje, ali je tužilaštvo prihvatilo optužbu "silovanje na prevaru" nakon što je odbrana iznijela svoje dokaze.

Optuženi se nije protivio optužbama ali je rekao da su svojevoljno stupili u seksualni odnos.

Međutim, sudija Zvi Segal navodi u presudi  da  prevarena žena nije smatrala da je optuženi "jevrejski neženja zainteresovan za ozbiljnu romantičnu vezu ona ne bi ni imala odnose s njim."

Silovanje na prevaru   kažnjivo je u Izraelu. Tokom 2008. godine Jevrej Zvi Slejamn osuđen je na deset godina zatvora jer se predstavljao kao zvaničnik iz Ministarstva za izgradnju kako bi namamio žene da s njim stupe u seksualne odnose.