Nema preživjelih
107

FOTO+VIDEO / Pakistan: Srušio se avion sa 127 putnika

Klix.ba
Na mjesto događaja upućene spasilačke ekipe (Foto: AFP)
Na mjesto događaja upućene spasilačke ekipe (Foto: AFP)
Putnički avion u kojem je bilo 127 osoba srušio se nedaleko od aerodroma Benazir Bhutto, kod Islamabada, a prema posljednjim informacijama niko od putnika nije preživio pad.

Prema izvještajima lokalnih TV stanica, avion se srušio samo devet kilometara dalje od aerodroma. Prve informacije su govorile da je avion pao negdje u šumi, ali novi izvještaji govore da je pao u naseljenom mjestu, gdje je moguće vidjeti vatru i tijela razbacana po tlu.

Foto: AFP
Foto: AFP
Riječ je o Boeingu 737 koji je letio iz Karachija prema Islamabadu i srušio se pri pokušaju slijetanja, javile su agencije. Na mjesto nesreće poslane su interventne ekipe, ali još uvijek nije moguće dobiti više pojedinosti o nesreći.
Foto: AFP
Foto: AFP
Prema posljednjim informacijama, lokalna civilna avijacija potvrdila je da nema preživjelih putnika, a broj poginulih mogao bi biti i veći budući da je avion pao u naseljeno mjesto, usljed čega je izbio požar u nekoliko kuća. Avion je pripadao prijevozniku Bhoja Air, a u njemu se u momentu pada nalazilo 127 osoba, i to 119 putnika i osam članova posade. Kao uzrok nesreće navodi se nevrijeme. Prošlog jula u avionskoj nesreći blizu Islamabada poginule su 152 osobe.