Svijet
0

Ovo su gradovi u kojima parking košta kao dnevnica radnika u BiH

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Ako ste vozač i često se krećete centom grada, onda sigurno znate kako je teško naći parking. Nije to boljka samo gradova u BiH, s tim se često suočavaju i vozači širom svijeta, ali neki moraju papreno platiti parking mjesto.

Pokazalo se da je London naskuplji grad za parkiranje u svijetu, pa ukoliko vas put nanese u taj grad radije nemojte koristiti vlastiti automobil.

Za parkiranje svog ljubimca na točkove u Londonu ćete platiti 49 eura za dan, za sat će te u nekim zonama platiti oko šest eura, a u nekim drugim britanskim gradovima ćete platiti recimo 14 eura u Manchesteru ili 12 eura u Birmingham i to za dan, piše parkatmyhouse.com.

London je tako po skupoći parkinga ostavio iza sebe metropole poput New Yorka, Sydneyja i Tokija.

Neki komercijalni parkinzi u Londonu dostižu čak i cijenu od nevjerovatnih 90 eura po danu. To je više od 20 puta skuplje od ostalih gradova u Britaniji.

Ovo je spisak najskupljih svjetskih gradova za parkiranje, a cijene se odnose na korištenje parkinga jedan dan: Tokio 45 eura, Štokholm 37 eura, Cirih 36 eura, New York 28 eura, Sydney 34 eura, Pariz 30, Hong Kong 29, Hamburg 22,50 eura, Brisel 16 eura...