Svijet
17

Ovako sada izgleda nigerijski dvogodišnjak koji je ostavljen na ulici s dvije godine

Klix.ba
Prije dva mjeseca mediji su pisali o dječaku koji je imao samo dvije godine kada ga je izgladnjelog i bolesnog na ulici pronašla danska humanitarna radnica Anja Ringgren Loven. Dječaka su ostavili roditelji jer su mislili da je vještac.

Anja je podijelila nove fotografije na kojima se vidi humanitarni radnik koji je usvojio dječaka pod novim imenom Hope (Nada) i zdravi bucmasti dječak nasmijanog lica. Prošlo je osam sedmica i transformacija je nevjerovatna. Ljekari su učinili sve da spase dječaka koji je bio prisiljen da je otpatke i spava na zemlji i u prljavštini. Sada ima svoj topli dom, hranitelja i ljubav.

Priča o dječaku koja se proširila svijetom uz fotografiju na kojoj mu Anja daje vodu dok stoji na ulici i vidi mu se svako rebro, pokrenula je kampanju koju vodi afrička fondacija za pomoć i obrazovanje djece koju je Loven osnovala sa svojim mužem Davidom.

Hope treba ići i na operaciju jer nije imao potpuno razvijenu uretru. Očekuje se da će se operisati sljedeće sedmice.

"To je operacija koju su ljekari izveli veliki broj puta tako da će biti dobro. Kao što možete vidjeti na fotografijama, Hope zaista uživa u novom životu. Ima 35 braća i sestara koji se zaista jako dobro brinu o njemu, igraju se s njim, uče, brinu se da je na sigurnom i da dobija svu potrebnu ljubav", rekla je Loven.

Ona i njen suprug osnovali su fondaciju u Nigeriji za svu djecu koja nazivaju vješticama zbog čega su ostavljena na ulicama, fizički zlostavljana, a neka i ubijana u ruralnim sredinama te zemlje.

Vezani članci