Berlin
101

Otmičar umjesto eksploziva imao tri kilograma brašna

SRNA
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Otmičar koji je više od 10 sati držao kao taoca jednog radnika filijale Deutsche banke u Berlinu, zahtijevaći novac i bezbjedan prolaz, imao je tri kilograma brašna i startni pištolj, a ne eksploziv i ubojiti pištolj kako se prvobitno smatralo, saopštila je danas policija.

"Policija je smatrala da je otmičar opasan jer je tvrdio da posjeduje eksploziv“, izjavio je na konferenciji za novinare u Berlinu policajac Sindberg Johen. On je dodao da je u stvari otmičar imao tri kilograma brašna i startni pištolj kojim je prijetio.

Otmičar, 29-godišnji stanovnik Wolfsburga, najvjerovatnije, je imao dugove. Mladić je jučer oko 16.00 sati upao u filijalu Deutsche banke u Berlinu i oteo 40-godišnjeg radnika banke, a ostali radnici su uspjeli da pobjegnu.

On je tvrdio da ima eksploziv i tražio je milion eura u zamjenu za taoca, kao i automobil koji mu je bio potreban za bjeskstvo. Nakon višesatne drame napadač se predao bez otpora, a talac je pušten nepovrijeđen. Tužilaštvo u Berlinu saopštilo je da otmičaru prijeti kazna od minimum pet godina zatvora.

Cijela drama je izgledala kao u kriminalnim filmovima, pošto je oko 300 policajaca okružilo filijalu banke, blokiralo veoma prometnu ulicu i stalno pregovaralo s napadačem.