Italija
0

Otkrivena pisma s mecima upućena Montiju i Berlusconiju

FENA
Mario Monti
Mario Monti
Desetak pisama s mecima, adresiranih na talijanskog šefa vlade Marija Montija, njegovog prethodnika Silvija Berlusconija i na direktore nekih novina, otkriveno je u četvrtak navečer u jednom poštanskom centru, objavili su u petak mediji.

Koverte bez poštanskih markica otkrivene su u trijažnom centru Lamezia Terme u Kalabriji, na jugu Italije.

Pisma upućena u ime "Pokreta naoružanih proletera", do sada nepoznate grupe, sadrže prijetnje i uvrede upućene političkim zvaničnicima i direktorima novina i zahtjeve da se "razmotri antikrizni plan", a ako se to ne učini oni će morati "platiti cijenu".

"Natjerat ćemo vas da sve platite. Udarit ćemo i to će biti rat do smrti. Krvlju ćemo vas natjerati da proklinjete svoje mjere. Nećete više spavati mirno. Olova ne manjka, a eksploziv sada dolazi zahvaljujući arapskim prijateljima", navodi se u poruci.

U koverti upućenoj Mariju Montiju nalazio se metak kalibra 9,9 mm, u koverti za Silvija Berlusconija je bio metak 7,65 mm, kao i u pismu upućenom Pieru Luigiju Bersaniju, lideru demokratske stranke, glavne stranke talijanske ljevice, precizira novinska agencija Ansa.

Pisma su još upućena Elsi Fornero, ministrici rada i socijalnih pitanja, Pieru Ferdinandu Casiniju, lideru demokršćana, direktorima Corriere della Sera, referentnog dnevnog lista u Italiji, La Reppublice, ljevičarskog dnevnog lista i trojici direktora manjih dnevnih listova desne orijentacije, prenio je AFP.

Prije četiri dana gradonačelnik Rima Gianni Alemanno dobio je pismo s dva metka i pismo s prijetnjama smrću koje su potpisale anonimne osobe predstavljajući se kao ćelija Crvenih brigada.