Šokantno
0

Otkriven poljski ''Josef Fritzl''

Sarajevo-x.com
45-godišnji Poljak kojeg su njegova kćerka i supruga optužile da je kćer držao u zarobljeništvu i zlostavljao šest godina, te u tom periodu s njom dobio dva sina, zadržan je u pritvoru prema naredbi poljskog suda, saopćili su policijski zvaničnici, a prenosi AP.

Policija muškarca drži u pritvoru od petka nakon uznemirujućih optužbi, te će sada obaviti testovi nad dječacima kako bi se utvrdilo da li je zaista njihov djed, ustvari njihov otac. Tokom naredna tri mjeseca istrage muškarac će ostati u pritvoru, a sud bi mu mogao i produžiti pritvor.

21-godišnja kćer ovog za sada neimenovanog Poljaka rekla je policiji da ju je njen otac držao zatvorenu u maloj sobi bez kvaka na vratima i više puta silovao, te da je su njeni sinovi koje je rodila 2005. i 2007. godine, koje je pod očevom prisilom dala na usvajanje, produkt tog čina.

Policija sada traga za dječacima i ne navodi nikakve daljne informacije uključujući i onu zašto se majka i kćerka nisu javile ranije.

''Mnogo je različitih pitanja. Razgovor sa mladom djevojkom je veoma težak i dug proces zato što je veoma uznemirena zbog svega što joj se desilo'', objasnio je glasnogovornik poljske policije Mariusz Sokolowski.

Čitav nesretni slučaj u medijima je dobio epitet ''slučaj poljskog Fritzla'' zbog nevjerovatne sličnosti sa slučajem Josefa Fritzla.

Podsjećanja radi, Austrijanac Josef Fritzl priznao je u aprilu ove godine da je svoju vlastitu kćer držao u zarobljeništvu čak 24 godine i tokom tog perioda fizički i seksualno je zlostavljao, te da je on otac njeno sedmero djece.