Kanada
0

Otac uključio web kameru dok je zlostavljao vlastitu kćer

Sarajevo-x.com
Kanađanin koji je seksualno zlostavljao svoju četverogodišnju kćerku, a gnusni čin snimao i na taj način putem Interneta dozvoljavao drugom čovjeku da posmatra zlostavljanje, osuđen je u četvrtak na sramotnu kaznu od četiri godine zatvora.

Osuđenik koji je zlostavljao vlastitu kćer, a čije ime nije objavljeno kako bi se sačuvao identitet djeteta, uhapšen je u oktobru 2006. godine, samo nekoliko sati nakon što je koristio web kameru kako bi dopustio drugom čovjeku da uživo posmatra gnusni čin zlostavljanja djeteta. Drugi čovjek koji je posmatrao zlostavljanje bio je policajac na tajnom zadatku.

Optuženi otac izjasnio se krivim za sedam tačaka optužnice.

U svojoj uvodnoj riječi prije čitanja presude sudija John McGarry nazvao je slučaj "bolesnim i gnusnim“.

"Riječi ne mogu opisati šta smo vidjeli na slikama koje je zabilježila web kamera. Četverogodišnja djevojčica koristi se za očevo seksualno zadovoljenje“, kazao je McGarry.

Četverogodišnja kazna uračunava i vrijeme provedeno u zatvoru, a to znači da će otac koji je zlostavljao vlastitu kćer u zatvoru provesti još samo 20 mjeseci, a potom će služiti tri godine uvjetne kazne.

Paul Krawczyk, policajac na tajnom zadatku koji je uživo gledao zlostavljanje djeteta kaže da je kazna suviše blaga.

"To su samo četiri godine. To dijete će se morati boriti sa ovim događajem do kraja života i ne samo ta djevojčica već i njena majka i cijela njena porodica“, kazao je Paul, a prenosi AP.