Svijet
1

Otac osumnjičenog za napad u Bostonu: On je pravi anđeo

FENA
Dzhokhar A. Tsarnaev, odbjegli osumnjičeni
Dzhokhar A. Tsarnaev, odbjegli osumnjičeni
Otac i ujak dvojice braće osumnjičenih za teroristički napad u Bostonu, izjavili su u petak da su zaprepašteni vijestima da su dvojica mladića, koji su porijeklom iz ruske oblasti blizu Čečenije, umiješani u taj zločin.

Otac Anzor Tsarnaev dao je izjavu za agenciju AP, istakavši da je porodica čekala da mlađi sin Dzhokhar, koji studira u SAD-u, dođe za praznike kući u ruski gradić Makhachkala.

"On je pravi anđeo, inteligentan mladić, očekivali smo da dođe kući za praznike, rekao je Anzor.

CNN je prenio izjavu ujaka Ruslana, koji već desetak godina živi u SAD-u.

"Oni su odrasli u Kirgistanu, a prije sedam-osam godina su došli u Ameriku. Imali smo porodičnih nesuglasica pa nismo par godina bili u kontaktu, ali me je jutros nazvao Tamerlan (stariji brat) i zamolio me da oprostim", kazao je ujak.

On je dodao i da ne može da vjeruje šta se dogodilo.

"Kad sam vidio na vijestima, pomislio sam ko može ovako nešto da uradi", zapitao se Ruslan.

Vlasti u SAD-u identifikovale su dvojicu osumnjičenih za bombaški napad na Bostonskom maratonu i noćašnju pucnjavu u obližnjem gradu Watertown kao braću iz ruske oblasti blizu Čečenije.

Stariji Tamerlan Tsarnaev (26) ubijen je noćas u policijskoj potjeri, dok je mlađi Dzhokhar (19) i dalje u bjekstvu. Veliki broj specijalaca nalazi se na ulicama Watertowna, u predgrađu Bostona, tragajući za preostalim osumnjičenim.