SAD
0

Otac odbacuje optužbe da je bacio svoje četvero djece s mosta

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Lam Luong, optužen da je svoje četvero djece bacio s mosta u Alabami kazao je da nije kriv te da ga je policija maltretirala pa je zato priznao ovaj zločin, za koji tvrdi da ga nije počinio, izjavio je njegov advokat u četvrtak.

Zvaničnici policije pak tvrde da je Luong ubio svoje četvero djece koja su imala samo nekoliko mjeseci do tri godine, nekoliko dana prije nego je policiji prijavio da su nestala. Nakon što ga je policija privela, Luong je kazao da je svoju djecu bacio s mosta. No, njegov advokat Joe Kulakowski jučer je izjavio da mu je njegov klijent kazao kako ga je policija primorala da prizna ovaj zločin.

"Kada je uhapšen, policajci su mu kazali 'znamo da si ih ti ubio' i on je tada shvatio da mu neće vjerovati šta god da kaže. Tijela četvero djece još uvijek nisu nađena tako da niko ne zna šta se zapravo desilo“, kazao je Kulakowski za AP.

Policija tvrdi, na osnovu izjava svjedoka, da je Luong svoje četvero djece bacio s mosta u ponedjeljak ujutro nakon što se posvađao sa svojom suprugom. Akcija traženja dječijih leševa još uvijek je u toku.