Detroit
0

Osmogodišnjak proveo 10 dana uz mrtvu majku

Sarajevo-x.com
Kuća Gaynell Tipado
Kuća Gaynell Tipado
Jedan osmogodišnji dječak iz pregrađa američkog grada Detroita deset dana je proveo u kući s tijelom svoje umrle majke, a policija je cijeli slučaj otkrila tek nakon što je prodavač u lokalnoj prodavnici primjetio da nešto nije u redu, piše AP.

Gaynell Tipado, 41-godišnjakinja umrla je, najvjerovatnije prirodnom smrću, prije nekih deset dana, kako su pokazali prvi rezultati obdukcije.

Njen osmogodišnji sin, čije ime mediji ne prenose, za to vrijeme je preživljavao od žitarica, maslaca i brašna koje je našao u kući, piše AP.

Dječakov otac umro je prije nekoliko godina, a dječak je s majkom u Detroit došao nakon što su pobjegli pred uraganom Katrinom iz američke države Louisiane 2005. godine.

Nakon što je par puta u prodavnicu došao sam prodavač ga je upitao gdje mu je majka jer je znao da dječak živi u susjedstvu. Dječak je tad odgovorio 'Mama je otišla na bolje mjesto', što je prodavača naravno zaprepastilo.

'Prvih nekoliko dana dječak je kupovao slatkiše, ali kad je počeo kupovati kruh, mlijeko i meso, prodavač Lee Saco je shvatio da nešto nije u redu.

Saco je zatim pozvao policiju i dao im adresu dječakove kuće dok je on zadržao dječaka u prodavnici.

Policija je izjavila da su bili potreseni scenom koju su zatekli u kući, a i činjenicom da je osmogodišnjak ostao bez ikoga.