Svijet
0

Đorđević nije imao jatake u Budvi

FENA
Prema dosadašnjim saznanjima policije, haški optuženik Vlastimir Đorđević nije imao jatake koji su ga skrivali u Budvi, gdje je u nedjelju uhapšen.

Budvanska policija ispitala je porodicu u čijoj se kući u budvanskom naselju "Velji vinogradi" krio Đorđević i utvrđeno je da oni nisu bili njegovi jataci i da nisu znali pravi identitet podstanara.

On se toj porodici, kod koje je prije desetak dana iznajmio stan, predstavio kao nadzornik na gradilištu u Budvi, a naknadno je potvrđeno da ga nijedan od investitora koje je spominjao nije angažirao na svojim gradilištima.

Đorđević se, prema tvrdnjama policije, krio još u nekoliko stanova, a jedan od njih najvjerovatnije je bio u zgradi pored "Džoli apartmana", gotovo u samom centru Budve.

Prilikom hapšenja, Đorđević je imao sasvim drugačiji lični opis nego na potjernici, imao je bradu i dužu kosu i nosio je naočare za vid.

Bivši pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Srbije i načelnik Resora javne sigurnosti MUP-a Srbije, general u penziji Vlastimir Đorđević, koji je u nedjelju uhapšen u Budvi, pojavit će se prvi put pred sudskim vijećem Haškog tribunala danas u 12,30, jsvio je Tanjug.

Haški tribunal je optužio Đorđevića za ratne zločine nad kosovskim Albancima 1999. godine.