Bacao namještaj kroz prozor
0

Optužen muškarac koji je blokirao centar Londona

SRNA
Muškarac, koji je u petak blokirao centar Londona i bacao kancelarijski namještaj kroz prozor sa petog sprata, optužen je za više krivičnih djela, uključujući bezobzirno ugrožavanje života.

Tottenham Court Road bio je zatvoren nekoliko sati u petak nakon što je 48-godišnji Michael Green upao u kancelariju transportne kompanije prijeteći i noseći oružje.

Policija je nakon pregovora uspjela da ga uhapsi.

Green je optužen i za posjedovanje oružja, ugrožavanje života opasnim hemikalijama odnosno gasom, lažno zatvaranje, lažnu bombu i nanošenje materijalne štete.

"Događaji od petka su veoma rijetki i želim da zahvalim javnosti i lokalnim kompanijama na podršci mojim oficirima. Mogu da potvrdim da je sada sve u redu i u Tottenham Court Roadu i okolnim kvartovima", rekao je šef lokalne policije.

Komandir policije je rekao da je situacija bila ozbiljna, da su bili ugroženi životi ljudi jer je muškarac kod sebe imao zapaljivu tekućinu i druge opasne predmete.

Green je u petak bacao kompjutere i namještaj kroz prozor sa petog sprata u Tottenam Court Roadu, poslovnoj i trgovačkoj četvrti u blizini Britanskog muzeja i Univerziteta London.
Sve je počelo nakon što Green nije dobio dozvolu za vožnju kamiona težih od 3,5 tona (HVG Licence), zbog čega je uletio u sjedište kompanije koja izdaje dozvole.