Brazil
0

Operisan dječak koji je u tijelu imao 30 igala

Sarajevo-x.com
Brazilski dječak koji je imao na desetine igala za šivenje u svome tijelu, operisan je danas i time je uklonjena mogućnost opasnosti po njegov život. Najopasnije igle koje su mu ugrožavale život nalazile su se oko njegovih pluća i srca, a u narednim danima imate će još operacija, potvrdili su doktori, prenosi AP.

Dvogodišnji dječak, kojem je vlastiti otac u tijelo zabio više desetina igala u bizarnom vudu ritualu, ostaće na intenzivnoj njegi i naredna dva dana su kritična za njegov oporavak, kazao je jedan doktor u bolnici u gradu Salvadoru.

'Naredni korak je operacija abdomena kako bi se uklonile igle koje se nalaze u mokraćnoj bešici i crijevima, a zatim uklanjanje igle koja je zabijena u kičmu', kazao je doktor koji brine o dječaku.

Policija je objavila da je 30-godišnji građevinac Roberto Carlos Magalhaes priznao da je gunro metalne igle za šivenje u tijeli djeteta jer mu je njegova ljubavnica rekla da to uradi dok su oboje bili u transu. Rituale koje su oboje obavljali, navodno su bili usmjereni na to da ih zadrže zajedno.

O ozbiljnosti njihovog djela govori i podatak da je dječak imao operaciju koja je trajala skoro pet sati kako bi se iz njegovog tijela uklonile četiri igle duge po pet centimetara.

Procjenjuje se da je u dječakovom tijelu bilo ukupno 30 igala kada ga je majka, nakon što se 10.decembra požalio na bolove, odvela na ljekarski pregled.