Advokat sobarice tvrdi
0

"Ona nije imala pojma da se radi o Dominiqueu Straussu-Kahnu"

FENA
Dominique Strauss-Kahn (Foto: AP)
Dominique Strauss-Kahn (Foto: AP)
Hotelska sobarica koji je za seksualni napad optužila Dominiquea Strauss-Kahna tek je dan nakon što je podnijela prijavu saznala o kome se radi, tvrdi njezin odvjetnik.

Američki mediji javljaju kako je Dominique Strauss-Kahn optužen da je sobaricu silio na oralni te potom i na analni seks nakon što je iz kupaonice izašao go.

ABC javlja kako je Strauss-Kahn sada u zatvorskoj ćeliji pod prismotrom da ne bio počinio samoubistvo te mora nositi posebno odijelo.

Trideset dvogodišnja sobarica hotela Sofitel udovica je i majka 15-godišnje kćeri, navodi Reuters. Njezin odvjetnik Jeffrey Shapiro rekao je kako je ona u New York iz afričke države Gane doselila prije sedam godina.

"Nije imala pojma ko je taj muškarac kada je ušla u sobu. Tek je otprilike dan kasnije saznala njegov identitet, tako da je ideja kako je ona uvučena u neku urotu potpuno smiješna”, rekao je advokat.

U javnosti se oglasio i muškarac koji tvrdi da je brat napadnute sobarice te naglašava kako želi ostati anoniman. Objašnjava da se njegova sestra sporo oporavlja od šoka te da ne želi izlaziti u javnost već će sve svoje stavove iznositi preko advokata.

Sobarica tvrdi da se napad dogodio oko 12 sati prošle subote te naglašava da nije znala identitet muškarca koji je napao.

Strauss-Kahn (62) pred sudom je odbacio sve optužbe, ali je odbijen je njegov zahtjev za jamčevinom te je iz pritvora prebačen u zatvor. Ukoliko ga optuže, prijeti mu kazna od 25 godina zatvora.

Službenici su izvijestili kako je pritvoreni šef Međunarodnog monetarnog fonda Dominique Strauss-Kahna na promatranju u njujorškom zatvoru Rikers Island kako ne bi počinio samoubistvo, navodi CBS.