Napustila ga žena
0

Omar bin Laden u glavi čuje glasove svog oca

Sarajevo-x.com
Zaina i Omar Bin Laden
Zaina i Omar Bin Laden
Omar bin Laden i njegova supruga Zaina su se razveli nakon što je Omar navodno u glavi čuo glas svog oca.

Omar je četvrto dijete vođe “Al-Qaedae” Osame bin Ladena. Primljen je u bolnicu prošle nedjelje zbog šizofrenije.

Par je pokušavao dobiti dijete, a u tome im je trebala pomoći Britanka Louise Pollard, koja je pristala biti surogat majka. Ona je prošlog mjeseca pokušala začeti pomoću sjemena 29-godišnjeg Omara i jajašaca njegove supruge Zaine. Još uvijek nije poznato da li je tretman uspio.

Nekoliko zahtjeva za vizu koje je britanskoj vladi uputio Omar su odbijeni. Ukoliko bi dobio sina sa Britankom, to bi mu moglo pomoći, mada vlasti kažu da čak ni to nije garancija, navodi "Daily Mail".

Par se razveo nakon što se Omar loše ponašao nekoliko sedmica, u kojima je, između ostalog, skupio oko 2000 eura kazne za saobraćajne prekršaje.

Zaina kaže da je na Omarovo mentalno zdravlje loše uticalo to što nije mogao dobiti vizu kao i pritisak zbog toga što je Osamin sin.

Iako je živio u Qataru, svaki dan je kontaktirao svoju suprugu telefonom ili e-mailom koja živi u Moultonu u Cheshireu.

Prije deset dana, zabrinuta zbog stanja u kojoj se nalazi njen muž, Zaina je stigla u Qatar i odvela Omara doktoru. On je odmah prebačen na psihijatrijski odjel. Tri dana nakon toga je napustio bolnicu ali je nastavio da se čudno ponaša.

Omar je prevršio svaku mjeru kada je automobil vozio velikom brzinom. Zaina kaže da je pokušala preuzeti kontrolu nad vozilom jer nije željela umrijeti. Kada su se zaustavili, rekla je Omaru da želi razvod, te se u ponedjeljak vratila u Englesku.

"Još uvijek ga volim svim srcem, ali jednostavno ne mogu biti s njim dok ne ozdravi", rekla je Zaina.