Svijet
0

Oluja na Haitiju usmrtila pet osoba

FENA
Foto: SkyNews
Foto: SkyNews
U oluji koja je iznenada pogodila prijestolnicu Haitija poginulo je pet ljudi, od kojih dvoje djece, saopćile su lokalne vlasti.

Oluja nalik na tornado u petak je odnijela ili uništila 5.878 šatora u kojima su smješteni Haićani koji su ostali bez krova nad glavom u razornom potresu 12. januara, izjavila je agenciji Reuters Marija Alta Jean-Baptista, zadužena za civilnu obranu.

Baptista je rekla da su među nastradalima jedan dječak i jedna djevojčica, kao i da je najmanje 50 ljudi ozlijeđeno.

Oluja koja je "protutnjala" kroz Port-au-Prince oborila je brojno drveće i električne stupove.

Osam mjeseci nakon potresa jačine sedam stupnjeva Richtera, koji je razorio velike dijelove haićanske prijestolnice, usmrtivši blizu 300.000 ljudi, više od milijun Haićana koji su ostali bez domova još se nalazi u privremenim kampovima, a kritičari kažu da radovi na rekonstrukciji jedva da su počeli.

Iznenadno nevrijeme nije bilo vezano ni za jedan tropski sustav, odnosno tropsku oluju, već se pripisuje niskom zračnom pritisku u području Velikih Antila, prenio je Associated Press.

"Nakon onog što smo danas iskusili, nadamo se da nam se to neće ponoviti", rekla je 47-godišnja Patricia Pierre-Saint, koja je u potresu izgubila dom, dijete i supruga.