Glasgow
0

Okrutna porodica držala djecu zatvorenu u kavezima

Sarajevo-x.com
Sud u Glasgowu
Sud u Glasgowu
Pet članova porodice iz Glasgowa u Velikoj Britaniji optuženi su za okrutno postupanje prema djeci, nakon što je otkriveno da su dvoje maloljetne djece držali u kavezima napravljenim od krevetaca.

Baka, djed i tri tetke su uhapšeni zbog okrutnog postupanja prema devetogodišnjoj djevojčici i osmogodišnjem dječaku. Kako pišu mediji, djeca su svakoga dana nakon škole zatvarana u kaveze u zamračenoj sobi i tu su držana sve do jutra, kada bi ih puštali da urade domaće zadatke i odu u školu, a nakon toga bi ih ponovo zatvarali.

Okrutna rodbina je uhapšena nakon što se 13. septembra djevojčica nije vratila kući iz škole.

Navodno, baka je prijavila nestanak, a kada je policija došla prvo je pretražena kuća.

"Policija je po ulasku u sobu otkrila veoma neobične uslove za spavanje. Shvatili su da su to krevetići koji su dorađeni kako bi služili kao kavezi", kazao je neimenovani izvor za "Daily Mail".

Susjedi koji žive u blizini su također istakli da su djecu viđali samo u vrijeme kada su odlazila u školu.

Iz Centra za socijalni rad, koji je preuzeo brigu o djeci, saopćeno je da su brat i sestra imali jako teško djetinjstvo. Rodbina je brinula o njima, jer su njihovi roditelji osobe koje imaju problema sa drogama.

Baka (52), djed (53) i tri tetke, u dobi od 32, 32 i 18 godina, su uhapšeni prošlog petka pod optužbom za okrutno postupanje prema djeci. Nakon pojavljivanja na sudu ove sedmice, pušteni su uz kauciju, te je zakazano naredno ročište i do okončanja postupka zabranjen im je pristup djeci.