Svijet
14

OI Rio: Naoružani razbojnici opljačkali Crnogorce  

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Skupina naoružanih razbojnika opljačkala je u Rio de Janeiru predstavnike Crnogorskog olimpijskog odbora i diplomatsko-konzularnog predstavništva Crne Gore u Argentini, koje je nadležno za Brazil.

Pod prijetnjom oružja otete su im lične stvari, ali i službeni automobil Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO).

Pljačka se dogodila u blizini aerodroma u Rio de Janeiru kada se automobil s razbojnicima zabio u službeno vozilo u kojem su se nalazili predstavnik crnogorskog olimpijskog odbora Nikola Đurović te predstavnik diplomatsko-konzularnog predstavništva Crne Gore u Argentini, koje je nadležno za Brazil Miljan Mugoša.

"Pljačka se dogodila dok su se vraćali s aerodroma kada su se naoružani razbojnici zabili u njihov automobil. Srećom nitko nije stradao i nitko nije ozlijeđen", poručili su iz Crnogorskog olimpijskog odbora.

Neposredno nakon incidenta, na mjesto napada je stigla policija koja je napravila uviđaj te Crnogorce prevezla do hotela u kojem su smješteni predstavnici nacionalnih olimpijskih odbora i predstavnici MOO-a.

Zbog oružanog napada crnogorska ambasada u Argentini uputilo je protestnu notu brazilskom ministarstvu vanjskih poslova.