Potresne scene na sudu
0

Ohio: Majka oprostila silovatelju svoje kćerke

Klix.ba
Majka žrtve silovanja oprostila je jednom od dvojice momaka koji su u augustu prošle godine u gradiću Steubenville u Ohiju silovali njenu 16-godišnju kćerku.

Nevjerovatni čin milosti došao je nakon što je 16-godišnji Ma'lik Richmond zaplakao tokom izricanja presude. On je prišao majci žrtve i rekao kako mu je jako žao, na što je ona odgovorila da zna i da mu oprašta.

Njene riječi su izazvale još više pažnje zbog činjenice da njena kći taj korak ne može napraviti i oprostiti svojim silovateljima, Richmondu i Trentu Maysu (17), za ono što su joj učinili. Advokat žrtvine porodice je izjavio kako su njegovi klijenti vrlo religiozni te da su molili za tu dvojicu mladića također. On je također naveo kako djevojka koja je silovana ipak nije mogla oprostiti svojim silovateljima, ali je pokazala suosjećanje prema njima. Otkrio je također da je žrtva bila zaljubljena u jednog od svojih silovatelja.

Međutim, iako su obojica silovatelja plakali na sudu, tužiteljica Marianne Hemmeter je istakla kako su oni pokazali da nemaju obzira prema žrtvi, prenio je Daily Mail.

Silovanje je počinjeno u augustu prošle godine, a dvojica silovatelja kažnjena su najmanje jednom godinom maloljetničkog zatvora, odnosno da mogu ostati u maloljetničkom pritvoru najviše do svoje 21. godine, dok je Mays dobio i godinu zatvora zbog toga što je dijelio golišave fotografije maloljetne djevojke. Richmondov otac je u sudnici pao na koljena pred svog sina i rekao mu da ga voli, kazavši da je njegov život uništen. Članovi Maysove porodice također su plakali. Mays se također izvinio žrtvi i njenoj porodici, kao i svojoj porodici i prijateljima, zbog slanja žrtvinih fotografija, ali ne i zbog silovanja. Tačnije, on je nakon te noći 12. augusta prošle godine uvijek negirao da je silovao djevojku. Nasuprot njemu, Richmond je prišao prema žrtvi i njenoj porodici i plačući rekao da mu je žao jer je uništio život djevojke.

Ovaj slučaj iz augusta prošle godine, koji se dogodio u gradiću Steubenvilleu, u Ohiju, šokirao je Ameriku. Richmond i Mays će služenje svoje kazne započeti još danas, a sudija je kazao kako od njih i njihovog stava ovisi njihova rehabilitacija i budućnost.