Florida
0

VIDEO / Ogromna rupa "progutala" automobil

Sarajevo-x.com
Sandy Burnham sa Floride doživjela je pravi šok kada je ujutro krenula na posao i vidjela da nema njenog automobila. Isprva je pomislila da je automobil ukraden, no onda je uslijedio još veći šok – ugledala je ogromnu rupu, a u ponoru se nalazio i njen automobil.

Do obrušavanja zemlje došlo je u Tampi na Floridi, zbog čega je 11 porodica moralo napustiti svoje domove. Naime, rupa u zemlji koja je "progutala" automobil, duboka je preko tri metra, a stručnjaci upozoravaju na mogućnost širenja rupe.

"Izgledalo je nadrealno. Niko ne može ni zamisliti da će jednog jutra pronaći svoj automobil u ogromnoj rupi. Izgledalo je kao da je neko namjerno automobil gurnuo u rupu", kazao je neimenovani trgovac iz obližnje prodavnice.

"Ne znam da li da se smijem ili da plačem znog ovoga", dodao je trgovac.

Nadležni iz Zavoda za izgradnju i urbanističko planiranje Floride, izmjestili su 11 porodica iz naselja gdje se rupa otvorila, jer smatraju da bi moglo doći do još većeg klizišta.

"Šteta na automobilu je nepopravljiva. Nećemo dobiti novac od osiguranja za automobil star 15 godina. Suprug mi je nezaposlen, a ja sada ne znam kako ću na posao bez automobila", kazala je Burnhamova, prenosi "Daily Mail".